Maszkviselés Németországban: Az egészségügyi dolgozók Németországban már nem kötelesek viselni maszkot és tesztelni magukat március 1. után

Szerző: Kovatranszfer Közzétéve:

Németországban március 1-jétől az összes megmaradt járványügyi előírás megszűnik, mivel a járványhelyzet stabilnak tekinthető.

Maszkviselés eltörlése Németországban

Az egészségügyi és gondozási intézményekben dolgozók és betegek számára nem lesz kötelező a maszkviselés és tesztelés. Azonban, április 7-ig továbbra is kötelező lesz maszkot viselni az orvosi rendelőkben, kórházakban és idősotthonokban látogatóknak.

Kell-e még Covid-teszt Németországban?

Jelenleg a kórházakban és idősotthonokban látogatóknak gyorstesztet kell végezniük, és egyes esetekben az ott dolgozóknak is.

Március 1-jétől azonban ez a kötelezettség megszűnik. Emellett a már korábban is korlátozottan elérhető „Bürgertest” ingyenes teszt is teljesen megszűnik február 28-át követően.

Covid-helyzet, és az erre vonatkozó korlátozások Ausztriában

Ausztriában március 1-jétől megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön és a gyógyszertárakban, beleértve Bécset is. Emellett a kórházi és gondozási intézmények látogatóinak és dolgozóinak már nem lesz szükségük PCR-tesztre, és feloldják a napi betegenkénti 3 fős látogatási korlátozást.

Az ausztriai egészségügyben a maszk-kötelezettség április 30-tól szűnik meg. A kormány bejelentette, hogy az összes koronavírus-intézkedést legkésőbb június 30-ig eltörlik Ausztriában. Ezt követően a Covid-19 már nem tartozik a bejelentési kötelezettség alá tartozó betegségek közé.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük